Välkommen på tunnbrödsbakning i genuint lantlig miljö. Ägna några timmar (ca 2.5) med vänner, släktingar eller kollegor med att lära dig baka på gammalt vis. När ni kommer är bakugnen uppvärmd och degen står på jäsning. Efter en kort introduktion i bakningens ädla konst lovar vi att ni kommer att kunna baka ert eget bröd. Det är en härlig känsla. Efter en timmes bakning blir det kaffepaus då ni smakar på det nybakade brödet. Sedan blir det bakning en timme till.
Brödet som bakas är norrländskt mjukt tunnbröd. Ingredienser är rågsikt, grahamsmjöl, vetemjöl, havregryn, mjölk, sirap, smör, hjorthornsalt, brödkryddor, (anis, kummin och fänkål) salt och jäst.
Lämpligt antal som bakar samtidigt är 3-4 personer. Är man flera kan man givetvis baka i lag och då turas om med bakningen. Att bara sitta en stund och titta på elden är avkopplande. Bakning sker på lördagar och söndagar från kl 11.00 samt även vardagar under sommaren. Bakning är möjlig från april-november.
Det bröd ni har bakat får ni givetvis med er hem. Det blir ungefär 5 kg bröd totalt/grupp.
Välkomna att höra av er för förfrågan eller bokning! Se prislista.